Eigenlijk is er geen plan. Dat is het mooie! Wat is er dan wel?
Ook voor mij kristalliseert één en ander zich steeds verder uit. Ik weet goed wat ik wil, maar nu wordt alles ook voor mij concreter. Het moment van vertrek nadert nu snel. Ik hoop dat het februari kan zijn. Ik ben er in ieder geval helemaal klaar voor.

In de basis ga ik niet op ‘wereldreis’ zoals je je dat voorstelt dat je de hele dag / week op pad bent en reist van het één naar het ander. Nee! Dat wordt het niet. Ik ben een nomade, weet je nog? Een nomade trekt met zijn werk (zoals we een nomade kennen met kamelen) van plaats naar plaats waar wat te eten of te drinken is. Die plek is op dat moment zijn thuis en daar blijft ie dan een tijdje totdat ie weer naar een andere plek verhuisd. Die beeldvorming is op een digitale nomade 100% van toepassing. Het idee is dus ook dat ik in eerste aanleg naar Buenos Aires ga, daar een appartementje huur voor 2 of 3 maanden en die plek is op dat moment mijn thuis. Van daaruit ga ik zowel werken, want dat doe ik in Nederland en in Hongarije ook, maar ga ik ook leuke dingen doen. Het land en de stad bekijken.

Door wat langer in één stad en land te zitten gaat de druk eraf die een normale vakantieganger heeft om in 3 weken tijd alles gezien te moeten hebben. Het kan ook rustiger, ik heb immers 3 maanden de tijd. Daarnaast geeft langer in een land zijn ook de mogelijkheid om wat meer contacten op te bouwen in het land, het land beter te leren kennen, vrienden te maken en aan sociale activiteiten te kunnen deelnemen. Dichter bij de autochtone bevolking komen te staan dus. Dát wil ik zeker. Ik wil meemaken hoe andere volkeren leven. Dat mag ik in Hongarije ook vaak meemaken. Dat verrijkt het leven.

Het eerste koersdoel staat dus op Buenos Aires. Ik ga beginnen met een AirBNB te boeken voor 2 weken en dan daar ter plaatse naar iets passends te zoeken voor de overige 2½ maand. Ik mag namelijk maximaal 3 maanden blijven. Daarna wordt het Montevideo in Uruguay, daar word ik opgevangen door Rosanna Rodriguez, een dame die ik een paar jaar geleden in Lissabon heb ontmoet. Zij wil mij graag haar stad en land laten zien. Ook in Uruguay mag ik maximaal 3 maanden blijven. Hoe lang het in werkelijkheid zal zijn? Pffffffff, géén idee! We gaan het zien.

DutchEnglishFrenchGermanHungarianRussianSpanish