De laatste dag van het jaar, het zicht op het nieuwe jaar ….
Hoe mooi kan het zijn om als één van de laatste dingen van het jaar iets te doen waar je het komende jaar veel plezier zult hebben? Zo dacht is er ook maar over. Dus: tijd om het eerste ticket te boeken!
Vandaag heb ik een enkele reis ticket geboekt naar Buenos Aires in Argentinië. Op zondag 3 februari vertrek ik om 8 uur ‘s morgens via Madrid naar Buenos Aires met Iberia.

Mijn dochter Inge wordt op 2 februari 30 jaar. Een absolute must als vader om daarbij te zijn natuurlijk. Ze wilde echter geen feestje geven, maar helaas zal ze daar niet aan ontkomen. We gaan het regelen. Lian en ik hebben aangegeven te zorgen voor de catering.
De nacht van 2 op 3 februari slaap ik bij Inge in Cruquius (tegen Hoofddorp en Heemstede, onder de rook van Schiphol) en brengt ze mij de 3e ‘s ochtends naar Schiphol.

Ik heb voor een vlucht met Iberia gekozen omdat het én goedkoper is als de KLM én het een dagvlucht is. De KLM vliegt rechtstreeks naar Buenos Aires, maar dan wel in de nacht. Vond ik niet zo’n best idee. Vandaar Iberia.

Ten tijde dat ik dit schrijf is het programma al licht gewijzigd. Ik zou eerst twee of drie maanden in Argentinië blijven. De verandering is dat ik na aankomst in Buenos Aires de eerste nacht slaap in een hotel op de luchthaven en aansluitend op maandag de 4e februari met de veerdienst over de Río de la Plata naar Montevideo in Uruguay ga. Een boottocht van zo’n 4 uur. De eerste tijd van mijn reis zal ik in Uruguay doorbrengen waar ik word opgevangen en rondgeleid door Rossana Rodriguez. Paul en ik hebben haar ontmoet in Lissabon in 2015 toen we in bijna 2 weken tussen Barcelona en Lissabon zijn geweest. Rossana wil mij haar land laten zien. Tof toch!

DutchEnglishFrenchGermanHungarianRussianSpanish