Graag had ik in de afgelopen weken méér verhaaltjes hier geschreven en iedereen van alle stappen op de hoogte gehouden, maar sinds november is het allemaal zó druk dat ik maar nét aan slapen toekom. 🙂

Uitverhuizen en Paul’s appartement
Het waren natuurlijk zowiezo de maanden van het uitverhuizen uit de Verlaatstraat met alle perikelen die daarbij kwamen kijken en vervolgens het helpen van Paul in zijn nieuwe appartement. Het waren tevens de maanden om eens aan vrienden en kennissen te besteden. Zelden heb ik zo’n druk sociaal leven gehad :-). Inge´s openingszin aan de telefoon was dan ook steeds: ‘bij wie ben je nu weer aan het borrelen?´. Ze belt vaak uit haar werk na 5 uur en ja ….. dan is de 5 inmiddels in de klok en zijn de glazen dus inmiddels gevuld!

Inhalen gemiste omzet
Maar naast al deze drukte, was het dan ook de periode om mijn reis voor te bereiden met de nodige te regelen dingen. En als dat nog niet genoeg drukte was, dan was het wel dat ik de omzet die ik in de eerste 8 maanden van 2018 in mijn bedrijfje leek kwijt te zijn, in de laatste 4 maanden alsnog binnenkwam. Enorm veel werk dus. De maand januari was zelfs goed voor een omzet gelijk aan januari en februari vorig jaar, nou waren dat slechte maanden. Maar goed desalniettemin: volop werk aan de winkel dus!

Alles geregeld
Op de laatste dag van 2018 heb ik mijn vlucht geregeld van Amsterdam naar Buenos Aires. Dat was het moment waarop ik besloot dat 3 februari (de dag na de 30e verjaardag van Inge) de begindag van mijn reis zou zijn. Al direct na het boeken werd duidelijk dat ik als eerste wordt verwacht in Uruguay, zodat een ticket voor de overtocht van Buenos Aires naar Montevideo is geboekt.
Ik kom op 3 februari om 21.00 uur aan in Buenos Aires en de andere dag om 12.00 gaat de boot en aansluitend de bus naar Montevideo. In Buenos Aires heb ik een hotel geboekt op 700 meter van de vertrekplaats van de boot! Handig. Dan hoef ik ‘s avonds alleen maar met de taxi van de luchthaven naar het hotel te gaan en kan ik de andere dag te voet naar de boot. De boot en bus zijn dus óók geboekt.

Thuisplek
Op maandag 4 februari kom ik om ongeveer 5 uur aan in Montevideo. Aldaar het ik op één van de mooiste punten van de stad een appartement geboekt voor de eerste 2 weken. Tot en met 17 februari om precies te zijn. Daarna zie ik wel. Daarna zoek ik een plek om pakweg 2 maanden te blijven. Een echte thuisplek! Vanuit die thuisplek ga ik én werken én leuke dingen doen! Die plek is echter op dat moment ‘thuis´.

Kortom: ik ben er klaar voor en heb enorm veel zin om aan mijn reis te beginnen. Géén idee hoelang die duurt en géén idee waarlangs die voert. We gaan het zien. Misschien wordt het ´n jaar, misschien wordt het 3 maanden. Wie zal het zeggen…. Ik ga in ieder geval iets doen wat mijn gevoel me ingeeft.

Leef je droom, droom niet je leven! Een heerlijk levensmotto!

DutchEnglishFrenchGermanHungarianRussianSpanish