Zo nu en dan komt bij mij het idee op om een boek te willen schrijven. Waarom? Wellicht om mijn eigen herinneringen en belevenissen eens te kunnen orderen en structureren, maar ook omdat ik regelmatig hoor dat mijn reizen en belevenissen een bron van vreugde en inspiratie vormen voor mijn omgeving.

De recente wendingen in mijn leven samen met Rossana bieden óók volop stof tot schrijven. Het verhaal van de ontmoeting in Lissabon en het weerzien 2 1/2 jaar later is op z’n minst uniek te noemen. Boos twee weken naar Hongarije gaan, in whats-app met alles smijten wat er te smijten valt om aansluitend 3 dagen reizen om naar Bariloche in Argentinië te gaan om de crisis daar uit te praten kun je stupide noemen, je kunt het óók uitleggen als buitengewoon passievol.

Kortom: er valt best wat te schrijven.

Mijn verhaal begint eigenlijk al in 2005 waarin ik het besluit heb genomen om vrij te willen zijn van plaats en tijd door geld te gaan verdienen met of via het internet. De term ‘digitale nomade’ was nog niet eens uitgevonden en ik was me er al op aan het voorbereiden!

Om een boek te schrijven is het verstandig om te beginnen met het schrijven van de flaptekst op de achterkant. Daarin staat namelijk in zo’n 300 wervende woorden precies wat het boek omvat. Als die tekst eenmaal goed is en staat, dan kun je verder met het opzetten van de hoofdstukken en paragrafen en deze aansluitend gaan vullen. Dat is het proces.

Vraagje aan jou:
Heb jij een idee van elementen die op die achterflap cq in het boek moeten komen? Je hoeft de achterflap niet te schrijven, al zou je maar eens roepen wat voor kreten er bij jou opkomen als je mijn verhaal kent of hoort. Wat zou er in het boek moeten?

Je mag dat in een mail of app aan mij doen. Je mag ook de openbaarheid kiezen en hieronder een comment schrijven.

Iedereen die een bijdrage levert mag bij de aanbieding van het eerste exemplaar zijn!  🙂

DutchEnglishFrenchGermanHungarianRussianSpanish